Heartland Bank

Heartland Bank 2
Heartland Bank 2

Located in the heart of Newmarket, the aim of this project was to achieve a modern, clean and textured look with a timeless feel.

Located in the heart of Newmarket, the aim of this project was to achieve a modern, clean and textured look with a timeless feel.

Located in the heart of Newmarket, the aim of this project was to achieve a modern, clean and textured look with a timeless feel.

The front entrance looks informal, and as such has no reception area.  This section facilitates head office staff only in stage one of the project, and entry is strictly controlled via intercom. The layout of spaces and separation of the client’s teams resulted in privacy and productivity.  Tenancy was essentially split into two with the entry / hub area utilised to its full potential.

The conceptual design was to internalise the meeting rooms in order to break up the volume of space and to make use of the natural light on offer.  High energy space is expressed through a fairly stripped back industrial fit-out.  Existing ceiling grids were removed and building services and structures above are exposed to give more volume where possible, and to make use of the floor-to-floor height available.  Stripped back exposed concrete floors, columns and structure above gave us the opportunity to add colour and materials to suit the look and feel we wanted to achieve.

Heartland Bank 3
Heartland Bank 17
Heartland Bank 61
2016 Heartland 7
2016 Heartland 25
2016 Heartland 35